Spring til indhold

Gadekærsbanden

En lille selvbestaltet gruppe borgere vedligeholder gadekæret i Kundby, bl.a. renser for mudder, genopbygger stensætning m.m.

Baggrund

En lille gruppe borgere i Kundby besluttede medio halvfemserne at samle ind til at sætte udvendig lys på Kundby Kirke. Denne gruppe bestod bl.a. af Rosa Andersen og Lind Holmegaard.

Da lyskommitéen havde afsluttet sit arbejde, puffede beboerne i Kundby til Rosa og Lind om ikke de kunne få gjort noget ved gadekæret, som dengang så forfærdeligt ud. De henvendte sig til daværende Svinninge kommune, som rensede gadekæret for mudder.

En lille gruppe borgere har siden vedligeholdt gadekæret, og Rosa og Lind besluttede at de selv ville bestemme, hvem der skulle være med i denne gruppe, og det er sådan den dag i dag at der stemmes om optagelse hvis nogen holder op p.g.a. alder. Således har John Fredslund afløst sine forældre og Torben sine svigerforældre.

Lind Holmegaard beretter, at afdøde journalist på Venstrebladet, Bent Kærsgård, døbte gruppen "Gadekærsbanden". Bent kom tit forbi, når de gik og arbejdede i gadekæret, og Lind påstår, at det var Bent som satte Kundby på verdenskortet, for han vidste alt om alle i Kundby og skrev mange artikler om Kundby.Feedback

Sidst opdateret

11.04.2016

Ansvarlig redaktør

Svend Erik Saksun